ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ

ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ ЗА ЗАВЪРШИЛИТЕ ПЪРВИ И … СЛЕДВАЩИТЕ КЛАСОВЕ

                                    /деца от 7 до 12 години/

 

УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „РЕСПЕКТ” се обръща към Вас, РОДИТЕЛИ, с предложение  за интересна и полезна лятна ваканция на децата, изпълнена с настроение, полезни занимания, придобиване на нови знания и интересни умения. Ще споделим по-долу нашите идеи и виждания за постигането на равновесие между почивка, учене и забавления.

Занималнята се организира за времето от 28 май и е целодневна: от 8.30 до 17.30 часа или полудневна: от 8.30 до 12.00 часа;  от 14.00 до 17.30 часа.

ВАЖНО: В случай на необходимост, и ако ангажиментите ви налагат, можете да доведете детето и преди 8.30 часа, както и да го вземете и след 17.30 часа без допълнителни условия.

Сградата на УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „РЕСПЕКТ” се намира в абсолютния център на София. Същевременно, обаче, мястото е тихо и  се отличава с възможност за излизане на открито в обезопасен училищен двор и красиви озеленени градинки. Учебните зали са просторни, светли и приветливи.

НАШАТА ПРОГРАМА:

8.30 – 12.00, всеки ден:

9.00 – 9-45 – Четене и анализ на задължителната учебна литература;

9.45 – 10.00 – Нашата почивка;

10.00 – 10.45 – Граматика и пунктуация под формата на забавни игри;

10.45 – 11.00 – Нашата почивка;

11.00 – 11.45 – Забавна математика: поддържане и надграждане на училищните знания, отборни игри.

12.00 – 13.45 – Обяд и игри на открито. Предлагаме  възможност за доставяне на топла прясно приготвена храна по предварителна заявка или носене на храна от вкъщи. Игрите на открито и разходките ще провеждаме в близкия училищен двор или в красивите озеленени места наоколо.

14.00 – 17.30, в зависимост от допълнително изготвената за деня програма съобразно групите по интереси:

Чуждоезиково обучение;

Рисуване – занимания с художник – педагог;

Рецитал – придобиване на правилен и ясен изказ; изучаване на българската поезия;

Запознаване/гледане на филми от детската българска и световна класика;

„Час извън класа” – обсъждане на теми свързани с общоприетите ценности и морал, знания по родолюбие и родинознание, безопасност на движението – разучаване на пътните знаци и пътните ситуации;

Нашият театър – занимания с артистичен педагог;

Фокуси – изучаване на изкуството и научаване на чудесни номера;

Шах – изучаване на правилата и логиката на играта;

Знания за растенията и цветята, ще се научим да ги засаждаме и отглеждаме;

Придобиване на умения по плетене, изработване на украси, аранжиране.

ЗАПЛАЩАНЕ:

Полудневна занималня /8.30 – 12.00; 14.00 – 17.30/ 13 лева на ден; 55 лева на седмица; 160 лева на месец.

Целодневна занималня /8.30 – 17.30/ 18 лева на ден; 80 лева на седмица; 280 лева на месец;

Важно: В заплащането се включват две междинни хапвания под формата на закуски със сезонни пресни плодове и зеленчуци, дребни соленки, хапки и др. Обедното хранене се приготвя на деня и се състои от основно ястие, салата, хлебче и десерт на цената на ученически купон – 2-50/3.00 лева.

ВАЖНО: Заниманията по чуждоезиково обучение, рисуване, шах и театър се провеждат от опитни педагози в съответната област и са по желание. Заплащането е допълнително и е на АБСОЛЮТНО СИМВОЛИЧНАТА ЦЕНА от 2.50 лева на учебен час с възможност за провеждане на заниманията един или повече пъти в седмицата, един или два учебни часа, в зависимост от предпочитанията и от възрастта на детето.

УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „РЕСПЕКТ” работи с екип от доказани професионалисти. Държим на възпитанието, културата, красотата в общуването, изграждането на интелигентни и позитивни личности. Категорично се разграничаваме от агресията, невъздържаните прояви, обидното и неуважително поведение. Заедно усъвършенстваме и надграждаме наученото, като същевременно си почиваме и се забавляваме. ВСЕ ПАК Е ВАКАНЦИЯ!

УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „РЕСПЕКТ” споделя важността на принципите и ценностите, свързани с възпитанието и изграждането на ЛИЧНОСТИ – свободолюбиви, свободомислещи, знаещи, творчески, социално и интелектуално ангажирани, целеустремени, упорити, смели.

Виждаме, че методите на обучение и занимания, които предлагаме водят до придобиване на интелектуални, креативни, творчески умения. В допълнение се постига логическо мислене, поставяне и постигане на адекватни за мирогледа и средата цели.

УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „РЕСПЕКТ” приема, че развитието на личността е процес, който поставя началото си с раждането на човека. Настоящата объркана, груба и загубила традиционните си устои и ценности действителност е сериозно изпитание за психиката, емоцията, и като тяхно следствие, физическото равновесие на децата.

Затова вярваме, че нашите методи за придобиване на знания съдържат важните и ползотворни елементи от правилното, обогатяващо и ценностно развитие на младите хора.

УЧЕБЕН ЦЕНТЪР „РЕСПЕКТ” се СТРЕМИ да постигне у децата: изграждане на волеви качества, упоритост, ясни стремежи, себепознание, знание за науката, природата и живота

ЧРЕЗ  конкретни методи на учене, развиващи логическото мислене и освобождаващи умствения и емоционалния потенциал, постигане на умение за вземане на смели и обмислени решения, развиване на емоционалната интелигентност, възможност за контролиране на стреса и напрежението. Залагаме на ЕМОЦИЯТА на рисуването, поезията, музиката, театъра, филмите, КРЕАТИВНОСТТА и духовното богатство на онзи позабравен начин на живот, близък до природата: занаяти, засаждане и отглеждане на цветя и растения, плетене, украси, изучаване света на животните.

ЗАПОВЯДАЙТЕ! КАНИМ ВИ С УДОВОЛСТВИЕ!

За записване, моля попълнете следното заявление:

Заявление за записване на ученик – лятна занималня