КУРСОВЕ

КУРСОВЕ ЗА УЧЕНИЦИ – МАТЕМАТИКА, БЕЛ, ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ.

КУРСОВЕ ПО МАТЕМАТИКА

Подготовка на ученици от 7 клас за НВО:

Учебните занятия по математика за ученици от 7 клас съдържат 120 учебни часа, в които са разпределени 21 теми и 4 пробни изпита. Всяко занятие се състои от 3 учебни часа по 45 минути и съдържа: теоретична част, упражнения, домашна работа, решаване на тестове и тяхното оценяване.

Занятията на учебните групи ще се провеждат в събота.

Подготовка на ученици за:

1. Кандидатстване след 4 клас;
2. Поддържане нивото на знания до 12 клас съобразно преподавания учебен материал;
3. Кандидатстване във ВУЗ;
4. Подготовка по математика на студенти.
Целта на провеждане на курсовете е допълване обучението в училище или ВУЗ и предлагане на по-добра подготовка за изпити, класни, контролни, олимпиади. Уроците се провеждат върху съответния текущ материал и са подходящи както ученици, така и за студенти. За подготовка на ученици за поддържане на ниво, кандидатстване и др. групата се определя в зависимост от периода на обучение и броя учебни часове.

КУРСОВЕ ПО БЕЛ

Подготовка на ученици от 7 клас за НВО:

Занятията на учебните групи ще се провеждат в рамките на 3 учебни часа.
Подготовка на зрелостници, поддържащо ниво за 8-12 клас
Занятията ще се провеждат в 2 учебни часа във време уточнено с преподавателя.

ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ

Курсовете за ученици се провеждат по следните езици:
1. Руски език;
2. Френски език;
3. Английски език;
4. Немски език
5. Испански език;

Групите за изучаване на избран езиков курс ще се съобразят с целите на обучение на учениците, а именно: изучаване на език за първа година; поддържащо ниво на знания, допълващо и разширяващо обучението по учебния материал в училище; подготовка за кандидатстване.

КУРСОВЕ ЗА ВЪЗРАСТНИ – ЕЗИКОВИ

Курсовете за възрастни се провеждат по следните езици:

1. Руски език;
2. Френски език;
3. Английски език;
4. Немски език;
5. Испански език;
6. Сръбски език;
7. Португалски – бразилски и европейски.

Езиковата подготовка на възрастните се свежда до усвояване на необходимия материал свързан с високо ниво на писмени и говорими умения по изучавания език. Целта е постигане на прецизност в изказа и произношението при ползване на съответния език в бизнес комуникацията, кореспонденцията и свободното общуване.

Своеобразна особеност при определянето на вида езиково обучение е решението на Учебен център Респект да предложи обучение по български език. Целта на занятията е достигане на най-високо ниво на граматически познания, както и разглеждането на промените в българския език, настъпили във времето. Проведеният курс по български език би привел знанията в съответствие със съвременните правила за писмен и говорим български език.

Продължителността на занятията е 3 учебни часа в седмицата, като същите ще се провеждат в събота или след края на работен ден от седмицата.

 

КУРСОВЕ ПО РИСУВАНЕ

КУРСОВЕ ЗА ПОДГОТОВКА НА:

– кандидатстващи в средните художествени училища;

– кандидатстваши във ВУЗ.

ЛЮБИТЕЛСКИ КУРСОВЕ:

Изĸycтвoтo винaги e имaлo пoтeнциaлa дa ни ocвoбoди oт cтpeca и нaпpeжeниeтo. Hecлyчaйнo, ĸoгaтo ce чyвcтвaмe пpeтoвapeни пcиxичecĸи и eмoциoнaлнo, търсим световете на мyзиĸaтa, pиcyвaнeто, поезията.

Рисуването, като изкуство, е и вид терапия при различни травми от физическо, психическо и емоционално естество. Проблемите в училище, на работното място, страхове, фобии, заболявания търпят положително повлияване.

 

КУРСОВЕ ПО ПЛЕТЕНЕ

Всеки сам ще избере какво иска да изработи и в процеса на работа ще се учим.

  • Комбинация на цветовете
  • Куки, игли,прежда и конци – как да изберем подходящите
  • Плетене на пръсти

По време на курса в зависимост от сезона ще си изработим: шал,шапка, портмоне, поставка за чаша, аксесоари за коса, бижута, украси за предстоящи празници – Хелоуин, Коледа, Свети Валентин, Баба Марта, Великден и  др.